AKTIVNI ODMOR

rafting cetina

Ova riječna avantura posebno je privlačna

Rafting na rijeci Cetini više od dva desetljeća omiljena je aktivnost brojnih turista koji borave u Omišu. Ova riječna avantura posebno je privlačna jer se po potrebi može prilagoditi svima. Obitelji s djecom i starije osobe uživat će u laganom veslanju kroz netaknutu prirodu, dok će ljubitelji adrenalina krenuti drugom rutom na kojoj ih čeka odmjeravanje snaga s mnogobrojnim riječnim brzacima. Rafting na Cetini idiličan je i miran izlet u prirodu koji se, ako to poželite, u času pretvara u prvoklasnu adrenalinsku avanturu. Odluka je samo vaša!

Rafting na rijeci Cetini

Croatiarafting

Canyoning in Croatia Omis river

Za one koji vole imati potpunu kontrolu pri istraživanju kanjona Cetine tu je - kayaking. Slično kao i u slučaju raftinga, razina adrenalina koju ćete iskusiti uvelike ovisi o ruti koju odaberete. U malenim kajacima jednosjedima ili dvosjedima moći ćete detaljno istražiti najskrivenije kutke kanjona. Kad se nađete u kajaku s veslom u rukama mogućnosti su praktički neograničene, pitanje je samo - koju ćete rutu odabrati?

KAYAKING

ronjenje omiš

U Omišu i mnogim manjim mjestima na njegovoj rivijeri

Iskusnije ronioce svakako će oduševiti uvala Vruja  - jedna od najboljih ronilačkih lokacija u Hrvatskoj. Na ovom mjestu nalazi se veliki podvodni izvor te je mjesto zbog miješanja slatke i slane vode izrazito bogato ribom i stoga jedna od omiljenih lokacija za zaron podvodnih ribolovaca. Na lokalitetu Vruja mogući su zaroni dublji od 100 metara, dok je dno gotovo u potpunosti neistraženo jer nijedna od mnogobrojnih podvodnih ekspedicija nije uspjela odrediti točnu dubinu na kojoj se nalazi izvor Vruja po kojem je čitava uvala dobila ime.

RONJENJE

slobodno penjanje omiš

Pogled s Mirabele ili Fortice definitivno je iskustvo koje ćete dugo pamtiti

Ovdje možete učiniti svoje prve penjačke korake, ali možete i uistinu testirati vlastite granice. Što god da odaberete, na vrhu vas uvijek čeka fantastična nagrada - nevjerojatan pogled na crvene krovove staroga grada, brojne dalmatinske otoke ili pak kanjon rijeke Cetine. I napomena za kraj, obavezna penjačka oprema u ovim krajevima uključuje i fotoaparat! Na koju god se stranu s vrha planine okrenuli, zateći će vas pogled koji vrijedi zabilježiti.

SLOBODNO PENJANJE

jedrenje na dasci

Ako tražite lagano krstarenje kroz valove, windsurfing škola je prava aktivnost za vas

Vjetar obično nije nešto što priželjkujete tijekom odmora, ali ćete vjerovatno promijeniti svoje mišljenje nakon što isprobate jednu od najzaraznijih i najzabavnijih aktivnosti koju možete iskusiti u Omišu. Ako ne volite surfanje to samo znači da ga još niste probali - poznata je izreka Omišana koji su potpuno u pravu. Nije važno jeste li dijete ili odrasli, početnik ili profesionalac, surfanje je aktivnost koja ima svakome toliko toga za ponuditi. 

JEDRENJE NA DASCI

napihljive sup deske

Jednostavno i brzo

Sup na napuhavanje može se brzo i jednostavno napuhati i pripremiti za korištenje. Također ga je vrlo jednostavno spremiti natrag u praktičnu torbu nakon upotrebe.

Sup na napuhavanje

Provjera rezervacije