RAFTING OMIS

Rafting na rijeci Cetini više od dva desetljeća omiljena je aktivnost brojnih turista koji borave u Omišu. Ova riječna avantura posebno je privlačna jer se po potrebi može prilagoditi svima. Obitelji s djecom i starije osobe uživat će u laganom veslanju kroz netaknutu prirodu, dok će ljubitelji adrenalina krenuti drugom rutom na kojoj ih čeka odmjeravanje snaga s mnogobrojnim riječnim brzacima. Rafting na Cetini idiličan je i miran izlet u prirodu koji se, ako to poželite, u času pretvara u prvoklasnu adrenalinsku avanturu. Odluka je samo vaša!

KAYAKING OMIS

Za one koji vole imati potpunu kontrolu pri istraživanju kanjona Cetine tu je – kayaking. Slično kao i u slučaju raftinga, razina adrenalina koju ćete iskusiti uvelike ovisi o ruti koju odaberete. U malenim kajacima jednosjedima ili dvosjedima moći ćete detaljno istražiti najskrivenije kutke kanjona. Kad se nađete u kajaku s veslom u rukama mogućnosti su praktički neograničene, pitanje je samo – koju ćete rutu odabrati?

RONJENJE OMIS

Iskusnije ronioce svakako će oduševiti uvala Vruja  – jedna od najboljih ronilačkih lokacija u Hrvatskoj. Na ovom mjestu nalazi se veliki podvodni izvor te je mjesto zbog miješanja slatke i slane vode izrazito bogato ribom i stoga jedna od omiljenih lokacija za zaron podvodnih ribolovaca. Na lokalitetu Vruja mogući su zaroni dublji od 100 metara, dok je dno gotovo u potpunosti neistraženo jer nijedna od mnogobrojnih podvodnih ekspedicija nije uspjela odrediti točnu dubinu na kojoj se nalazi izvor Vruja po kojem je čitava uvala dobila ime.

SLOBODNO PENJANJE 
Pogled s Mirabele ili Fortice je definitivno iskustvo koje ćete dugo pamtiti, ali ništa nije bolje od pogleda kojeg ste izborili – vlastitim rukama. Omiš je nadaleko poznat kao jedna od dvije najbolje lokacije za slobodno penjanje u Hrvatskoj, a ljubitelje adrenalina posebno privlači činjenica da do gotovo svih smjerova mogu stići za samo nekoliko minuta iz centra grada. Neovisno o tome jeste li početnik ili iskusni penjač, 
JEDRENJE NA DASCI RUSKAMEN

Vjetar obično nije nešto što priželjkujete tijekom odmora, ali ćete vjerovatno promijeniti svoje mišljenje nakon što isprobate jednu od najzaraznijih i najzabavnijih aktivnosti koju možete iskusiti u Omišu. Ako ne volite surfanje to samo znači da ga još niste probali – poznata je izreka Omišana koji su potpuno u pravu. Nije važno jeste li dijete ili odrasli, početnik ili profesionalac, surfanje je aktivnost koja ima svakome toliko toga za ponuditi. 

Provjera rezervacije