Omiš je slikovit gradić istinskog mediteranskog ugođaja, a nalazi se na ušću rijeke Cetine, svega 21 km od najvećeg dalmatinskog grada Splita. Rijeka Cetina s veličanstvenim kanjonom, koja je na ovom mjestu presjekla živopisni planinski masiv u zaleđu grada, te kilometar duga pješčana plaža, čine ovaj dio jadranske obale izuzetnim i neusporedivim. Zbog jedinstvenog položaja, opkoljen strmim liticama, rijekom Cetinom i morem, grad Omiš se zaista može ponositi svojim posebnostima, koje zadivljuju, osvajaju i kojima ćete se rado vraćati.

GUSARSKE VEČERI I GUSARSKA BITKA

Rekonstrukcija stvarne povijesne bitke između omiških gusara i Mlečana, održava se svake godine na isti datum, 18.kolovoza u gradu Omišu koji je upravo zbog svoje bogate povijesti prepoznat kao “Grad gusara”. Gusarska bitka na atraktivan način oživljava ponosnu povijest grada na Cetini.

FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA

Festival postoji od 1967. godine. Podijeljen je na dane muške klape, ženske klape, dječje klape i pučkih pjevača. Uvelike je pridonio razvoju i njegovanju kulture a capella pučkog pjevanja, a skladbe koje su se tu po prvi puta izvele, postale su dio opće kulture dalmatinskog čovjeka te se mnoge pjevaju i danas.

OMIŠ GUITAR FEST

Omiš guitar fest osnovan je 2010. godine s idejom da promovira gitaru kao glazbeni instrument, postiže izvrsnost, vrednuje obrazovanje i postaje mjesto koje će u lipnju okupiti najbolje svjetske gitariste i ljubitelje gitare koji će uživati ​​u njihovim nastupima i predavanjima , Festival je jedinstven jer sadrži električnu, akustičnu i klasičnu gitaru

OMIS GUITAR FEST

DALMACIJA ULTRA TRAIL

Prolaskom stazama Dalmacija Ultra Traila naći ćete se u vremeplovu. Startate uz pucanj gusarske kubure, putujete kroz Antiku, krećete u boj s tvrđave, prolazite kroz napuštena sela hrvatskih težaka, uživate u dalmatinskom kršu kao i u prekrasnim pogledima na more, rijeke i kanjone. Centralno mjesta događanja je grad Omiš. Poznat po svojoj gusarskoj prošlosti, danas je Omiš s kanjonom Cetine, kajakingom, raftingom, kanjoningom, stotinama penjačkih i alpinističkih smjerova, uzletištem za paraglider, centar avanturističkog turizma

PLIVAČKI MARATON

Jedan od najzanimljivijih sportskih događaja u Omišu je plivački maraton, koji se održava svake godine posljednje subote u srpnju. Mještani i turisti, profesionalci i amateri – svi su pozvani na sudjelovanje na ovom maratonu.

Provjera rezervacije